Op dit moment nemen wij geen nieuwe cliënten voor individuele sessies of relatiesessies meer aan. Je bent van harte welkom om te bellen zodat we voor een doorverwijzing naar een collega-therapeut of een therapeut-in-opleiding kunnen zorgen. Voor meer informatie over onze trainingen en workshops verwijzen we je naar www.aumm.nl.

Individuele therapie

Tijdens de lichaamsgeoriënteerde  vorm van therapie of begeleiding zoeken we samen naar de oorsprong van wat jou in de weg staat om helemaal jezelf te zijn en te genieten van het leven. Het doel is je bewust worden van wie je in essentie bent en opnieuw in contact komen met je oorspronkelijke natuur en levenskracht.

Deze begeleidingsvorm gaat er vanuit dat de oorsprong van je problemen ligt in je vroege jeugd. Tijdens je geboorte en gedurende je kindertijd ontwikkel je bepaalde overtuigingen over jezelf en over het leven. Meestal zijn het overtuigingen die je naaste omgeving je bewust of onbewust meegeeft. Als kind kun je je hiertegen niet beschermen en ze bepalen voor een groot deel het beeld dat jij over jezelf hebt. Het kunnen overtuigingen zijn als: "Ik mag er niet zijn", "Ik ben niet goed genoeg", "Er is geen ruimte voor mij"' of  "Ik ben niet om van te houden". Deze overtuigingen beïnvloeden je gedurende je hele leven, ook al ben je inmiddels volwassen. We noemen dit je negatieve overtuigingen.

Ook ingrijpende gebeurtenissen in je jeugd kunnen tot gevolg hebben dat je negatieve overtuigingen over jezelf en het leven ontwikkelt. Gebeurtenissen als bijvoorbeeld lichamelijk- of geestelijk misbruik, echtscheiding,  ziekenhuisopnames of het overlijden van iemand die je dierbaar is.

Als kind ontwikkel je een overlevingsstrategie om niet te voelen hoe kwetsbaar je bent. Maar die overlevingsstrategie kan ook leiden tot het verdringen of opkroppen van gevoelens als verdriet, woede of liefde. Daardoor kun je je somber, schuldig, depressief of angstig voelen of kun je allerlei lichamelijke klachten ontwikkelen. In de sessies maken we veel gebruik van de wijsheid en de taal van je lichaam omdat je lichaam de "container" vormt waarin al je vroegere ervaringen zijn opgeslagen. Je kunt in een veilige omgeving onderzoeken waardoor en hoe de negatieve overtuigingen zijn ontstaan. We maken contact met dat deel in jou dat we het gekwetste kind noemen. Door gebruik te maken van de wijsheid en kracht die je nu als volwassene hebt, zet je recht wat eerder voor jou is mis gegaan. Negatieve overtuigingen kunnen omgezet worden in positieve overtuigingen. Hierdoor krijg je de kans jezelf te helen en kom je weer in contact met je oorspronkelijke natuur en levenskracht.

Wellicht herken je in een van onderstaande vragen iets van wat jou bezig houdt:

 • Zou je meer in contact met jezelf en je lichaam willen zijn?
 • Zou je meer bewust in het leven willen staan?
 • Herken je het gevoel dat er 'dingen' zijn die je in de weg staan om helemaal jezelf te zijn?
 • Heb je het gevoel dat je aan het overleven bent?
 • Heb je de neiging om je steeds opnieuw aan te passen aan je omgeving?
 • Zou je meer vertrouwen in mensen en het leven willen krijgen?
 • Heb je het gevoel dat je teveel op je nek neemt en zou je meer ruimte willen nemen voor jezelf?
 • Zou je in contact willen komen met je gevoelens/emoties en wil je die ook kunnen uiten?
 • Word je juist overspoeld door gevoelens en emoties?
 • Heb je last van angst, paniekaanvallen en/of hyperventilatie?
 • Loop je steeds tegen dezelfde moeilijkheden aan in je werk of in je relaties?
 • Heb je lichamelijke klachten die verergeren als je onder stress staat of als je niet lekker in je vel zit?

Herken je een of meer van deze bovenstaande vragen dan is deze therapie misschien iets voor jou.

Het is zinvol om jezelf en je reacties op bepaalde situaties beter te leren (her-)kennen, zodat je anders kunt reageren in bepaalde situaties, duidelijker je grens en behoefte aan kan geven en daardoor meer ontspannen door het leven kunt gaan.

In mijn praktijk wordt een lichaams- en psyche-georiënteerde vorm van begeleiding aangeboden waarin ik samen met jou onderzoek wat jij nodig hebt. Dat wil zeggen dat we niet alleen maar gesprekken voeren maar ook werken met wat er gebeurt in jouw lichaam. Je lichaam is wijs en bevat een groot zelfherstellend vermogen.

Ik werk in met verschillende werkvormen en methodes. Denk hierbij aan dynamieken rondom het innerlijk kind, familiestructuren en familie-opstellingen, EMDR, verschillende vormen van lichaamswerk en meditatie. Het is ook mogelijk om een familie-opstelling te doen, die we een aantal keren per jaar geven in een centrum nabij de praktijk. Deze dagen worden geleid door Jan en Afke  (www.praktijkhara.nl/familieopstellingen.html).

Het is mogelijk om een (kostenloos) kennismakingsgesprek aan te vragen. Dit duurt ongeveer een half uur en is bedoeld om kennis met elkaar te maken en een beeld te krijgen van de thema's die spelen. Ook kan ik dan wat meer vertellen over mijn werkwijze. Vervolgens kunnen we samen gaan kijken welke traject het beste bij jou en jouw thema's past.

Informatie over vergoedingen via ziektekostenverzekeraars vind je in het menu boven aan de pagina.

Praktijk Hara | Zuidesch 1a | 9304 TW Lieveren | 050 - 5013018
Kamer van Koophandel 01134022 

Back to top